Wie is Gerrit

Ik ben geboren in West-Graftdijk en heb altijd dieren om mij heen gehad, mijn wieg stond zowat in de stal. Als kind verzorgde ik al dieren en begon ook met het fokken van dieren.  Al snel was ik een geitenfokker maar er liepen ook veel andere dieren om mij heen zoals konijnen, cavia´s en een hangbuikzwijn. Kleine jongens worden groot en het werd tijd om op mezelf te gaan wonen. In mijn HAT-woning was geen plek meer voor geiten, cavia’s en konijnen. Toen heb ik mijn eerst hond genomen.
Na een paar jaar ben ik verhuisd naar een grotere woning in de Rijp hier kreeg ik meer ruimte en ben ik opnieuw begonnen met het fokken van konijnen.
Na verloop van tijd kreeg ik het te druk met andere werkzaamheden en ben ik weer gestopt. Maar je begrijpt het al het bloed kruipt waar het niet gaan kan en voor ik het wist had ik mijn stal weer opgeknapt en zaten de hokken vol dit keer met dwergvos konijnen een ras dat op dat moment net erkend was.
Een goede vriend van me kwam op hokbezoek hij was net begonnen met het fokken van borstelhaar brindle cavia’s, en vroeg of ik geen interesse had om ook eens wat te fokken. Diezelfde dag had ik al een zeugje mee naar huis en binnen no time was ik helemaal verkocht aan de cavia. Wat is het toch heerlijk als je stal binnen komt en je dieren zeggen je allemaal gedag ieder op z’n eigen wijze… voor je het weet herken je ieder beestje aan zijn eigen geluid.
Als ik een show had voor konijnen nam ik de cavia’s ook mee en behaalde best leuke resultaten. Omdat ik wel van bijzondere dieren hou ben ik op zoek gegaan naar een speciaal ras. Ik kreeg op een show een jaarboek van de NCC in handen en las daar dat er ook Dalmaten cavia’s waren. Ik had al jaren een Dalmatiër hond en wilde best wel wat meer spikkels in huis hebben. Na wat onderzoek heb ik mijn eerste Dalmaten cavia opgehaald in Groningen. En daarna ging het snel met de cavia’s. Van de meeste konijnen heb ik afscheid genomen. Ik had een nieuwe uitdaging, de Dalmatiër was namelijk nog niet erkend in Nederland. In 2005 heb ik de voorlopige erkenning gekregen en in 2008 de definitieve erkenning. Wil je weten welke rassen ik nu fok kijk dan even bij mijn cavia’s.